Кметът издаде пет заповеди за освобождаване на имоти, ползвани от партии
Кметът издаде пет заповеди за освобождаване на имоти, ползвани от партии / archive.dariknews

С уведомление от 3 юни 2013, подписано от кмета на Плевен, отправено към Общинския съвет на ПП СДС-Плевен е даден срок за освобождаване на клуб в ж.к. "Сторгозия", намиращ се в близост до блок 43.

Към 8 юни не е бил спазен петдневния срок за освобождаване на помещението, нито в указания тридневен срок е внесено възражение. По този повод, кметът на Плевен е издал заповед за доброволно освобождаване в нов петдневен срок на клуба, заеман вече без правно основание.

В заповедта до Общинския съвет на СДС-Плевен пише, че ако към 15:00 ч. на 18 юли заповедта не е изпълнена, комисия от отдел "Управление на собствеността" към Община Плевен ще изземе по административен път описания имот. В заповедта пише още, че ако не бъде осигурен доброволно достъп до имота, ще бъдат разбити и подменени заключващите устройства, което ще бъде съответно отразено с протокол.

С още три заповеди, адресирани до Общинския съвет на СДС-Плевен, кметът нарежда още освобождаването на помещението в Градската градина, клуба в жк „Дружба" до блок 111, както и стаи от 101 до 110 /включително/ на първия етаж и стаи от 212 до 217 /включително/ и стая 220 на втория етаж - всичките в сградата на ул. „Димитър Константинов" 23, което да стане при описаните по-горе условия.

Същата заповед е изпратена и до ПП "Обединени земеделци" с нареждане да бъдат освободени офисите им в административната сграда на ул. „Дойран" 140 - ст. 404 и 411.

Всичките заповеди могат да бъдат обжалвани в 14-дневен срок от съобщаването им. В заповедта на кмета се посочва, че съгласно чл. 65 ал.4 от Закона за общинската собственост, обжалването не спира изпълнението на същата.