Изискан концерт събра многобройна публика в Арт център - Плевен
Изискан концерт събра многобройна публика в Арт център - Плевен / archive.dariknews

Едно истинско докосване до стила „белканто" се случи в Арт-центъра в Градската градина по време на концерта на Александрина Стоянова - мецосопран, който се състоя тази сряда в Арт-център - Плевен.

Многобройната публика се наслади и на прекрасните изпълнения на ученици от класа по виолончело на Пепа Антонова от НУИ"Панайот Пипков" - Плевен.

Изискан концерт събра многобройна публика в Арт център  Плевен
netinfo

Александрина Стоянова е завършила плевенското музикално училище с цигулка. След това завършва Музикалната академия в София със специалност Класическо пеене.

„Заедно с пианистката Ани Линчева решихме да направим концерт, адресиран към младите хора, за да се докоснат до оперното изкуство, тъй като в Плевен нямаме опера въпреки, че имаме богати традиции и прекрасни гласове. Решихме да посветим концерта на нашите съграждани, за което сме изключително благодарни за съдействието на Арт-център - Плевен и на Община Плевен, които ни подкрепиха", каза Александрина Стоянова.

В програмата си тя се представи с ария от„Италианката в Алжир" на Росини - една от най-колоритните арии за мецосопран, ария на Керубино от „Сватбата на Фигаро" от Моцарт. Приятна изненада беше финалното изпълнение в концерта - песента „Петруно, пиле шарено", което предизвика бурните аплодисменти на публиката.