Информационна кампания на ЕС идва в Плевен
Информационна кампания на ЕС идва в Плевен / netinfo

Пътуващата информационна кампания на тема: „Европейско гражданство... не само думи, а конкретни права!” пристига днес в Плевен. Жителите на града ще имат възможността да научат повече за правата си на европейски граждани, да получат множество информационни материали, както и подаръци.

След като посети Румъния и Германия, информационната кампания на Европейската комисия за Eвропейското гражданство дойде и в България! Кампанията, която е под формата на презентационно турне, ще обиколи 20 български града за периода от 11-ти до 22-ри ноември. Северната дъга на пътуващия щанд ще премине Видин, Монтана, Враца, Плевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Шумен, Добрич и Варна.

Южната дъга е през София, Перник, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас. Кампанията има за цел да даде на българските граждани информация относно техните права като граждани на Европейския съюз, дефинирани в Хартата на основните права на Европейския съюз.

В Плевен щандът за презентация отваря от 10:00 часа днес на площад “Възраждане”. Подобни инициативи е имало вече през 2004 и 2006 година в Ирландия, Полша, Чехия, Унгария, Естония, Латвия и Литва.