kombajn
kombajn / netinfo
Веднага след като директорът на Фонд "Земеделие" Румен Порожанов подаде оставка, от Асоциацията на зърнопроизводителите излязоха с отворено писмо до служебния премиер и министър Бозуков. В него се казва, че подобни рокади могат да попречат на нормалното осигуряване на директните плащания за 2016 год, както и на кампанията по очертаване на площите за подпомагане. След срещата с министър Бозуков, представителите на бранша бяха обнадеждени.

Георги Милев - зам.-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите/НАЗ/: 
"На днешната среща се разбрахме с министъра, че ако няма извънредни обстоятелства, заради които да бъде сменен някой от ръководните фактори, от които зависи изпълнението на кампаниите, които ни предстоят, той няма да прави други смени или размествания".

Димитър Мачуганов - заместник-председател на НАЗ: "Ние не сме адвокат на никой, за да го защитаваме или отричаме, но нашата основна идея е да запазим интересите на българския земеделец".
Зърнопроизводителите се срещнаха и със служебния премиер Огнян Герджиков. Информирали са го за актуалното състояние на сектора и са изразили тревога от евентуално възпрепятстване на европейските плащания.

Светослав Русалов - председател на НАЗ: "Премиерът пое ангажимента, че няма да има политическа метла и структурите в министерството ще работят пълноценно.
От правителствената пресслужба уточниха, че премиерът е гарантирал, че няма да допусне сътресения в сектора и е заявил, че е противник на безцелните кадрови рокади и е привърженик на приемствеността./БНТ/