Футбол Спартак-Плевен опроверга статия, публикувана в спортен сайт
Футбол Спартак-Плевен опроверга статия, публикувана в спортен сайт / dariknews.archive

Ръководството на ОФК "Спартак - Плевен" е крайно изненадано от появилата се днес информация в сайта football24.bg. В нея се казва, че на 6 юли 2016 г. в Тетевен, мъжкият тим е загубил приятелски мач от Дунав - Русе с 0:4. Такъв обаче не е провеждан.

От плевенския футболен клуб изпратиха до медиите пълния текст на въпросния материал, публикуван в сайта football24.bg в 11:15 часа на 7 юли 2016 г. със заглавие
„Дунав отнесе Спартак (Плевен)":

„Дунав разби с 4:0 Спартак Плевен в контрола, играна в Тетевен. Нито за миг русенци не оставиха съмнение в превъзходството си. Новакът в елита показа по-голямата си класа, като можеше да спечели и по-убедително. Два гола реализира Диян Димов, а по едно попадение добавиха Васил Шопов и Ангел Здравчев.
Това бе първи успех за драконите по време на подготовката. Дотук тимът на Веселин Великов записа две равенства с Берое и Септември Сф".

Публикуваме реакцията на плевенския футболен клуб "Спартак":

Уважаеми дами и господа,

Ние от Общински футболен клуб Спартак (Плевен) сме неприятно изненадани и учудени от къде въпросната медия - football24.bg е почерпила информация за подобна футболна среща. Такава въобще не е провеждана. Единствено общо между нашия отбор и този на Дунав (Русе) е, че провеждаме подготовка в Тетевен. Колегите от Русе ни предложиха да направим контрола, но ние отказахме. После стана ясно, че са се договорили за приятелски мач със 7-ия от Северозападната В група - Вихър (Славяново). Доколкото разбрахме тази среща е започнала снощи /6 юли/ в 18:15 часа. Ние дори не я наблюдавахме, защото по същото време провеждахме редовна тренировка.
Всеки допуска грешки. Надяваме се, че тази на football24.bg не е умишлена.