izlojba
izlojba / dariknews.archive
Фотоизложба, посветена на 90 години от създаването на Народно читалище „Христо Ботев - 1927 г.”, бе открита в с. Горан, съобщават от пресцентъра на община Ловеч. Тя е съставена от стари фотоси, запечатали важни моменти от читалищната дейност през годините.

Млади, родолюбиви местни учители стават основатели на читалището, а сред членовете му са най-прогресивни и талантливи младежи.
 
На сцената в една от класните стаи на училището са поставени театралните постановки „Сватба”, „Вражалец”, „Селска история”, които събират млади и стари. Гласовитите певици Тотка Пейкова, Галина Желязкова, Надя Янкова пък са можели спокойно да делят мегдана с професионалните народни изпълнителки.
 
На откриването на експозицията бяха представители на самодейния певчески състав „Росна китка”, бивши учители и секретари на читалището, които бяха уважени за своя труд през годините с поздравителен адрес от името на читалищното настоятелство и китка божур.
 
Изложбата може да бъде видяна до 2 юни, когато с тържествен празничен концерт от 19.00 ч. ще бъде отбелязана 90-годишнината на читалището.