Фондация „Св.Иван Рилски” организира среща за социалните права на жените с карцином на гърдата
Фондация „Св.Иван Рилски” организира среща за социалните права на жените с карцином на гърдата / dariknews.archive

Среща с представители на Дирекция „Социално подпомагане", ще се проведе на 20 ноември от 16.30 часа в Конферентната зала на „МБАЛ  Св. Панталеймон - Плевен". Тя се организира от Фондация „Св.Иван Рилски"-Плевен, която оказва подкрепа  на жени с карцином на гърдата.

Дамите ще бъдат запознати с техните социални права, ред и начин за ползване на добавки и помощни средства на основание Закона за интеграция на хората с увреждания. Една от задачите, които си поставя Фондация „Св. Иван Рилски", е подобряване качеството на живот на пациенти с онкологични заболявания чрез информиране и обучение за прилагане на различни методи, техники и прийоми за справяне с болестта с цел изграждане на лична антистресова програма.

Екипът на плевенската фондация кани всички дами, които са засегнати от  заболяването и проявяват интерес  да се присъединят. Фондацията изказва своята благодарност за любезното съдействие на екипа на Дирекция „Социално подпомагане" -Плевен.

След срещата ще се проведе и първият обучителен модул , посветен на Паневритмията. Според научно изследване началното обучение по паневритмия при възрастни намалява изразеността на редица негативни психични състояния и свойства. Намаляват  значимо негативните емоции, тревожността, стреса, агресивността, депресивните симптоми, засилва изразеността на редица позитивни психични състояния и качества. Чрез нея може да се повиши общата самооценка, умението за справяне с проблеми и трудности в живота, надеждата, оптимизма, психичната адаптивност, стресоустойчивостта и жизнената удовлетвореност.

Екипът кани всички дами  засегнати от  заболяването, проявяващи интерес да се присъединят