Държавата предостави парк Скобелев на Община Плевен
Държавата предостави парк Скобелев на Община Плевен / archive.dariknews

Министерският съвет прие решение да предостави безвъзмездно за управление на община Плевен имот - публична държавна собственост. Имотът се намира в местността „Мъртва долина" в Плевен и е недвижима културна ценност с категория „национално значение" - „Скобелев парк". Безвъзмездното предоставяне за управление на имота ще създаде възможност за общината да предвиди и изразходва собствени средства за неговата поддръжка.

„Решението на Министерски съвет е част от нашата работа в тази посока", коментира областният управител на Плевенска област. Той подчерта, че това е в унисон с обявената от него в началото на мандата политика на „протегната ръка" към общините в името на просперитета на областта.
„Сега ръководството на община Плевен ще има възможност да докаже, дали държи на града и на неговото културно наследство според това, как ще се грижи за предоставената им собственост", допълни Илиян Йончев. Той уточни, че не се отказал от идеята си за почистване на паметника на „Майка България" в началото на Скобелевия парк и с помощта на съмишленици това ще се случи в края на тази седмица.