Двама загинаха и двама са с опасност за живота след тежка катастрофа край Плевен
Двама загинаха и двама са с опасност за живота след тежка катастрофа край Плевен / dariknews.archive

На 18 юни 2015 година около 18:30 часа на първокласен път при кръстовището за Пордим и Славяново, лек автомобил Рено-"Меган", управляван от 44-годишен от град Гулянци, не спира на пътен знак "Б-2" и не пропуска движещите се по пътя с предимство. При пресичането на първокласния път "Рено"-то е ударено от правилно движещия се в посока град Бяла Опел - "Зафира", с водач 46-годишен от град Лясковец.

При инцидента е починал на място водачът на Рено-"Меган", а возещата се в автомобила 32-годишна от град Славяново е починала при транспортиране от екип на ЦСМП - Плевен в линейката, на път за УМБАЛ "Георги Странски" - гр. Плевен.

Пострадали са още двама пътници в Рено-"Меган" - 6-годишен от Славяново и 37-годишен от село Бръшляница. Те са настанени в Неврохирургия при УМБАЛ "Георги Странски" -  Плевен с множество травми и с реална опасност за живота.

Водачът на „Опел - Зафира" и спътниците му - 52-годишен и 40-годишен от Варна, са прегледани и освободени. На шофьора е взетс кръвна проба за наличие на алкохол. Извършен е оглед на местопроизшествието.

Уведомен е прокурор при ОП - Плевен за престъпление по чл.343, ал.1, буква "в" от НК. Образувано е досъдебно производство.