Дискутират проблемите на болни от рядко заболяване
Дискутират проблемите на болни от рядко заболяване / netinfo

Четвърта работна среща на Сдружение “Булозна Епидермолиза” България се провжда днес в зала “Асклепий” на Медицински Университет Плевен.

На срещата присъстват болни с рядкото вродено кожно заболяване от цялата страна, техните семейства и лекари - дерматолози, генетици, неонатолози, педиатри, общопрактикуващи лекари и експерти от РЗОК Плевен и НЗОК София. Официални гост - лектори на срещата са доц. Д-р Румен Стефанов, председател на Българската асоциация за промоция на образование и наука и единствения в Източна Европа Информационен център за редки болести и лекарства в Пловдив и д-р Людмил Пеев от Клинка по изгаряния и пластична хирургия в Институт “Пирогов”.

На срещата ще бъдат обсъдени актуални теми във връзка с предстоящото включване на редките болести в Националната здравна стратегия на Република България през 2007 год.

Сдружение Булозна Епидермолиза България е член на европейската организация DEBRA I nternational , то е създадено през 1995 г. със седалище Катедрата по Дерматология и Венерология към Медицински университет Плевен. То обединява всички пациенти с вродена Булозна Епидермолиза в България, техните близки и лекуващите ги лекари.