/ iStock/Getty Images
Детска игра с огън причини пожари в две къщи в Плевенско през вчерашния ден, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Плевен.

Единият е в село Горни Дъбник. Огънят е потушен от екип на Противопожарната служба в Плевен. При огледа е установено, че имотът не е електроснабден, а в резултат на пожара е изгоряла около 120 кв.м покривна конструкция. По първоначална информация пожарът е възникнал вследствие на небрежност при боравене с огън - игра с кибрит от шестгодишно дете, с което е проведена беседа в присъствието на баща му.

Детска игра с огън е причинила пожар и в барака в село Мечка. Унищожени са 40 кв.м покривна конструкция. В гасенето са участвали служители от Противопожарната служба в Плевен с един автомобил.

Пожарникари от Плевен проведоха успешна спасителна операция в село Гривица, съобщиха още от ОДМВР.

Сигналът за инцидента е приет в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" снощи. Веднага са реагирали четирима служители с един автомобил. При акцията е спасен човек, паднал в канал на гаражно помещение. Шестдесет и седемгодишният мъж не е наранен сериозно, уточняват от ОДМВР в Плевен.