burdjev
burdjev / bsp pleven
Поздравителен адрес до плевенските дейци на културата изпрати народният представител Стефан Бурджев:
Уважаеми просветни и културни дейци,
Уважаеми съграждани,
На тази дата ние изразяваме своята почит към създателите и пазителите на българската духовност, отдаваме признание към духовните учители на Възраждането, благодарение на които сме съхранили своя бит и култура.
Днес, благодарим  на  всички  знайни  и незнайни  народни  будители  за  идеята, която са ни завещали, че най-важната предпоставка за  по-доброто ни бъдеще – лично  и общонародно е човек да работи усърдно и всеотдайно, да се роди в душата му желание да промени  себе си, да промени и битието си, да сътвори утрешната  история.  Защото  отговорността пред  утрешния ден  е както лична  - на всеки един от нас, така и национална – на цялата българска нация.
Всяко време има своите будители. Днешните будители сте всички Вие- хилядите просветни и културни дейци. Пожелавам на всички Вас здраве, търпение и упоритост в нелеката мисия днес да опазите и съхраните българските традиции и обичаи, да продължавате да провокирате интереса и стремежа на младото поколение по нови хоризонти в образованието и културата.
Днешният празник съхранява националното ни самочувствие и ни задължава да мислим за трайната и светла бъднина!
Честит празник!
 
 
01.11.2018г                                               С уважение,
гр.Плевен                                                 Стефан Бурджев
                                                                 Народен представител  44 НС ПГ БСП