bezopasnost
bezopasnost / hr botev pleven
На 14 септември Панорама МОЛ - Плевен и Институт за пътна безопасност организират демонстрации за деца, представящи основните правила, които трябва да спазват когато са на улицата. Мероприятието ще се проведе със специалното участие на ученици от НУ „Христо Ботев“, Плевен – първият и единствен колективен член на Института за пътна безопасност.
Чрез инсталация, представляваща реална пътна обстановка в умален размер, децата ще бъдат поставяни в сходни на реални ситуации на пътя и ще бъдат обучавани какво да правят, как да бъдат по-отговорни и защо е важно да внимават, когато са на улицата.
В рамките на кампанията за пътна безопасност ще се обърне внимание и на активните шофьори. В търговския център нa разположение на посетителите ще бъде и специален симулатор, чрез който всеки ще има възможността да се увери в неблагоприятното въздействие на алкохола при шофиране.
С тези интерактивни дейности се цели ефективно и посредством иновативни подходи да бъде засилено вниманието на децата в ситуации, в които отговорността е на големите.
Събитието ще се проведе на 14 септември 2019 г. от 12:00 до 15:00 ч.
Входът ще е свободен!