karta
karta / dariknews.bg
За десета поредна година Дарик радио ще обяви кой е „Най-добрият град за живеене в България”. Традиционно проучването цели да проследи развитието и качеството на живот във всички 27 областни градове в страната. Те бяха оценени по специални критерии, които най-общо описват очакванията на съвременния човек за града, в който живее и работи.
 
 В проучването участваха 27-те областни центъра у нас, които получиха оценки според показатели като екологично състояние, финансови задължения, ниво на инвестиции, раждания, нови работни места.
 
На официална церемония ще стане ясно и кой е градът, получил най-много точки.
 
Специалната награда за най-добър град ще връчи премиерът Бойко Борисов. Победителят според слушателите на Дарик и читателите на darikradio.bg – Бургас също ще получи отличие. В присъствието на вицепремиера Томислав Дончев и министрите на екологията Нено Димов, на транспорта Ивайло Московски, на регионалното развитие Николай Нанков, кметове на общините и официални гости ще бъдат раздадени призове и в още категории: за „зелен град”, „бизнес град”, „арт град”, „евроград”, „малък евроград”, „дигитален град”, „град на финансовата устойчивост”, „град на знанието”, „град пазител на традицията”, „град на инвестициите”.
 
Досега София, Варна, Бургас и Велико Търново са получавали приза за „Най-добър град”. Миналата година призът отиде в столицата, а само след няколко часа ще стане ясно кой е тазгодишният победител.