Цветко Цветков: Обвиненията целят моето дискредитиране като областен управител
Цветко Цветков: Обвиненията целят моето дискредитиране като областен управител / netinfo

“Това е един силен удар от една мащабна акция за моето дискредитиране като областен управител”. С тези думи губернаторът на Плевенска област Цветко Цветков коментира изнесената днес от Окръжна прокуратура информация, че е разследван за длъжностно престъпление.

“В моята работа като областен управител и като представител на голяма политическа партия, каквато е БСП, никога не съм допускал накърняване престижа и авторитета на държавната власт”, заяви Цветков. Той допълни, че вярва в съдебната система, в прокуратурата и в това, че обективно ще се оценят при повторната проверка по случая действията на неговия екип. По думите на областния управител кампанията срещу него започнала още в навечерието на кметските избори, когато името му се спрягше като евентуален кандидат за кмет на Плевен.

“На мен ми е ясно откъде идва ударът, защо сега, какво се цели. Ще се боря да защитя и името си, и поста, който заемам, докато съм на него. Ще се постарая и да отговоря подобаващо на онези, които по този нечестен, безпринципен начин се опитват да ме злепоставят пред обществото”, допълни Цветко Цветков.

Той изрази надежда в обективността на прокуратурата, но не пожела да конкретизира съмненията си. По думите на областния управител не може да става въпрос за длъжностно престъпление, тъй като при въпросната замяна на частен имот срещу частна държавна собственост, законовите процедури са изцяло спазени.

Договорът за размяна на частен имот срещу частна държавна собственост е бил подписан след разрешение от МРРБ. “Тази сделка е балансирана стойностно и чрез оценки на независими оценители, възложени от комисията в Областна администрация в Плевен. След това е извършена проверка от съответните експерти и комисия от МРРБ и в резултат на всички тези действия е направена замяната”, поясни Цветков.

/цялото изявление - в прикачения звуков файл/