Цветан Антов и Румен Петков призоваха плевенчани да гласуват за нова енергия и Възраждане
Цветан Антов и Румен Петков призоваха плевенчани да гласуват за нова енергия и Възраждане / dariknews.archive

На среща с медиите в пресклуба на БТА, кандидатът за кмет на Плевен Цветан Антов, издигнат от ПП АБВ и зам.-председателят на партията Румен Петков анализираха предизборната обстановка и комантираха належащите проблеми на Плевен

Цветан Антов сподели впечатленията си от дебатите с опонентите си за кметския стол:

"90% от тях са участвали в управлението на общината в последните 3-4 мандата под някаква форма - дали като действащ кмет, като председател на Общински съвет или общински съветници, подкрепящи този кмет и не знам с какви очи се изправят предхората и заявяват, че едва ли не от утре щели да оправят положението в общината. Не знам, кой им вярва и след като са били в управлението, защо не са оправили общината".

Цветан Антов коментира, че един от приоритетите на АБВ е намаляването на демографския срив.
"Най-големият проблем на Плевен - областният град, който е с най-бързо намаляващо население в цяла България и това е един от приоритетите на ПП АБВ, да се спре изтичането най-вече на млади хора. Ясно е, че не може да стане с магическа пръчка, тъй като това е следствие от процесите, които са се случили в общината при управлението на три-четири мандата.

Антов отбеляза необходимостта от усвояването на евросредства през настоящия програмен период.
"Нашата партия е с убеждението да се работи максимално да се усвсояват средства, за да може да се подобри инфраструктурата на града, което да го направи и по-привлекателен и за чужди инвеститори. Ние също така трябва да популяризираме и да рекламираме Плевен и като туристическа дестинация и да привлечем и туристи, защото Плевен е градът, където наистина има какво да се види", отбеляза кандидатът за кмет на Плевен.

Цветан Антов подчерта и това, че през последния мандат в реализирането на проекти за 160 млн. лева не са включени плевенски фирми изпълнители.

"В последния мандат на управление на общината проектите, които се осъществиха и за които казват, че са за 160 милиона, и не е нормално да не се включи и една плевенска фирма", каза Антов и коментира, че има над 86 фирми, които са регистрирани в Камарата на строителите, има потенциал за строителния Плевен. Той подчерта, че работейки хора от града парите биха останали в Плевен, както и данъците.

Цветан Антов каза, че от по-предишното управление пък е разпродадена общинска собственост за над 80 млн. лв., а досегашното управление на общината е изтеглило преди 4 години заем от 16 млн. лева. "Излиза една сума от 250 милиона и аз не виждам, с какво е облагодетелстван плевенският гражданин и с какео му се е повишила заетостта и благоденствието на плевен, така че тази практика трябва да се прекрати", коментира Цветан Антов.

Зам председателят на ПП АБВ Румен Петков обобщи участието на АБВ в секционните комисии в страната и областта.
"В Плевенска област имаме 121 членове на СИК, в община Плевен те са 67, като на ръководни длъжности в комисиите са 57 и това е изключително показателно за подготвеността и авторитета на хората, които предлага ПП АБВ в регион", каза Петков.
Той обърна внимание на няколко пункта относно състоянието на Плевен в настоящия момент и призова гражданите на Плевен да гласуват за нова енергия, потенциал и ресурс.

"През последните 10 години Плевен беше изваден от културния афиш на България. Плевен не присъства с нито едно значимо културно събитие в културния календар на страната и това е изключително лош атестат за ръководството на общината. Не е нормално от Христо Бръмбаров, Катя Попова, Гена димитрова - със Светлин Русев и Греди Асса, да ни няма в културния афиш на България. Това обезсърчава възпитаниците на Музикалната гимназия, обезсърчава и хората, които имат и свои стремежи за развитие в тази сфера", каза Румен Петков. Той добави, че Плевен не е останал и в спортния календар на страната.

"Затрихме борба, затрихме гребане и плуване, а женският ни волейболен отбор е в тежко положение. Няма как да създаден атмосфера пред плевенските деца да искат да живеят и да се развиват тук. За съжаление нищо не се направи през тези години за туризма и затова всички ние, плвналии трябва да сси дадем ясна сметка, кого избираме на 25-ти. Избираме тенденцията на обезлюдяване или избираме нова енергия. Избираме потенциал, избираме ресурс!", заяви зам.-председателят на ПП АБВ.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!