Цецка Цачева откри обновената изложбена зала в Градската градина
Цецка Цачева откри обновената изложбена зала в Градската градина / archiv.DarikNews

"Едно от знаковите места на плевенската култура отново се върна към живот", каза проф. Стойков при откриването на обновената изложбена зала в Градската градина. Той посочи, че това е станало възможно благодарение на усилията на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, както и на усилията и разбирането на Министерския съвет, „Ние просто реализирахме един проект, който е на стойност 108 000 лева", каза кметът и уточни, че това е само част от инвестицията, която плевенската община получи от държавата.

Цецка Цачева откри обновената изложбена зала в Градската градина
netinfo

Той припомни, че сумата, отпусната от правителството е в размер на 1,2 милиона лева и включва основния ремонт на Регионалния исторически музей, ремонтирането на градския стадион, на сградата на общината и на общинските гаражи.
„Това е доказателство, че когато общинско ръководство и държава имат една цел и вървят в една посока, положителните резултати са неизбежни". Като честити новата придобивка на плевенчани, кметът пожела, обновената изложбена зала да се превърне, освен в място за изява на плевенските художници и скулптори и в център за изява и на други културни събития.

„Естествено е вълнението ми, когато съм сред вас", каза Цецка Цачева като отбеляза ролята на плевенските творци за това, залата да оживее отново и да се изпълни със съдържание, не само чрез техните творби, а и привличайки творци от цялата страна и от чужбина.

Цецка Цачева откри обновената изложбена зала в Градската градина
netinfo