Цецка Цачева очаква компроматните войни да продължат
Цецка Цачева очаква компроматните войни да продължат / Sofia Photo Agency
Цачева очаква компроматните войни да продължат
37340
Цачева очаква компроматните войни да продължат
  • Цачева очаква компроматните войни да продължат

Въпреки, че кабинетът "Борисов" получи вот на доверие от Парламента, компроматните атаки към него ще продължат. Такова предположение изказа председателят на Парламента Цецка Цачева при посещението си в Плевен днес.  

Според Цачева благодарение на резултата от вота ще има сигурност за парламентарното мнозинство и за управлението на кабинета. Предеседателят на Народното събрание определи решимостта на Бойко Борисов да поиска вот на доверие като силен политически акт и нарече опозицията безпомощна.

"От вчера сме по-ясни кой ни подкрепя категорично, кои се опитват да търгуват с нас, поставяйки условия,  и кои във времето, докато вървяха дебатите -  къде легално, къде нелегално, се опитваха да се доберат до лидера, за да споделят свои виждания за нещата и как по различни причини те трябва да гласуват против или въздържали се", поясни тя.

 По думите на Цецка Цачева, нищо добро не чака България, ако бъде предизвикана управленческа криза, но според нея до такава няма да се стигне. Тя не скри и изненадата си от поведението на двамата депутати от партия РЗС Дарин Матов и Димитър Колев, които при гласуването вчера подкрепиха кабинета "Борисов", защото според тях чашата в партията на Яне Янев преляла заради компроматите, с които се занимава политическата формация.