БТА откри чисто нов национален пресклуб в Плевен
БТА откри чисто нов национален пресклуб в Плевен / dariknews.bg

Днес за нас е един наистина един прекрасен ден, защото БТА - националната информационна институция на България открива своя десети и може би най-красив пресклуб в България след София, Пловдив, Стара Загора, Видин, Хасково, Шумен, Пазарджик, Велико Търново и Сливен. Ето, че и в Плевен най-после имаме място, където да концентрираме медийния информационния, културния, политическия и бизнес животана този регион. С тези думи шефът на БТА Максим Минчев откри на 16 април новия пресклуб на националната агенция в Плевен.

Той отправи специална благодарност към кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков за това, че той е спомогнал да се реализира дългогодишната работа по създаването на пресклуба в Плевен.
„Благодарение на помощта и на Общинския съвет, ние получихме това помещение и инвестирахме в него".

Пресклубът на БТА в Плевен е модерен - оборудван с камера за живо предаване по интернет, благодарение на която беше излъчено и самото откриване.
"На откриването на пресклуба присъстват представителите на основните политически сили, защото в Плевен се води една любопитна, интересна и може би представителна за цялата страна борба", каза Минчев. Тук бяха политическите сили, бизнеса, НПО, представителите от средите на медицинския живот в Плевен. Максим Минчев се обърна към плевенските журналисти с думите да чувстват това място като свое и всеки ден да създават главно позитивни новини.

"Аз съм изключително удовлетворен от факта, че в Плевен се откри офис на най-престижната българска информационна агенция, добила световна известност и авторитет", каза кметътна Плевен проф. д-р Димитър Стойков.

БТА откри чисто нов национален пресклуб в Плевен
netinfo

Той сподели, че този офис е доказателство за добрата работа между местната власт и медиите и изрази надежда че, ще допринесе за по-голяма прозрачност и откритост в управлението.

Кметът на Плевен каза още, че този офис ще се превърне в един интелектуален център в който ще се представят преди всичко добри новини за Плевен и изобщо за област Плевен.

Максим Минчев покани за изявленияи представителите на основните играчи в предстоящата политическа битка. 
„Радвам се, че по времена 41-то Народно събрание успяхме да приемем закон за БТА, тъй като агенцията до преди година и половина работеше без закон, за което особена заслуга има Стефан Данаилов като член на комисията за култура. Убедена съм, че добрите новини за Плевен и областта ще тръгват от тук", каза Цецка Цачева.

БТА откри чисто нов национален пресклуб в Плевен
netinfo

Тя призова опонентите си в предизборната кампания, по повод предстоящите Великденски празници да се запази добрият тон. „Нека да се водим от човешките и християнски принципи, защото само когато си партнираме ще се случват по-добрите неща за България и за Плевен".

„Наистина се надявам в този пресклуб да се случват интересни неща, но за да бъдат те тук трябва да са в града и в областта", каза Стефан Данаилов.

БТА откри чисто нов национален пресклуб в Плевен
netinfo

„Моето желание за Плевен е да се говори много за града и областта и приятелите ни от БТА да отразяват това".
Стефан Данаилов обяви, че приема обръщението на Цецка Цачева. „За мен Великден е голям празник и БСП води достатъчно благородна и интелигентна кампания и от житейския си опит знам, че когато се обръщашс повече добро към хората, те те чуват повече.

Обещание за толерантна и добронамерена агитация даде и д-р Марияна Лазарова, която оглавява листата на СДС в Плевен: "Който и да е представител в бъдещия парламент, нека да работи за града", призова тя. На откриването присъстваха и представители на местния бизнес.

БТА откри чисто нов национален пресклуб в Плевен
netinfo

Пресклубът предлага възможност за организиране на пресконференции, промоции, конференции и форуми в модерна зала, оборудвана с най-новите технологии. С идеята да развива максимално медийният живот на Плевен и региона, пресклубът излъчва директна видео връзка от събитията в него чрез сайта на БТА - bta.bg.