БСП-Плевен номинира представителите си в листата за изборите на 12 май
БСП-Плевен номинира представителите си в листата за изборите на 12 май / dariknews.bg

На заседание на Централата на БСП в София, което се проведе тази седмица, за водач на листата в 15-ти многомандатен избирателен район, бе определен Стефан Данаилов - бивш министър на културата и дългогодишен член на партията.

Според политическите изисквания и организационния механизъм за издигане на кандидати за народни представители за 42-ро НС, Областните съвети обобщават и подреждат предложенията на Общинските конференции за кандидати за народни представители от областта, без да определят водача на листата и местата на коалиционните партньори и гражданската квота.

За първото място бяха направени предложения за Васил Антонов и Любомир Петков. При проведеното тайно гласуване Васил Антонов - областния лидер на социалистите в Плевен получи подкрепата на 37 членове на областния съвет, а Любомир Петков - на 9. За второто място се бориха Председателят на Общински съвет Плевен Любомир Петков и заместник председателката на Областното младежко обединение Цветомира Добрева, които получиха съответно 23 и 21 гласа.

За третото място предложенията противопоставиха инж. Димитър Кочков - заместник председател на Общински съвет - Плевен и утвърдения кмет на Община Белене - Петър. Дулев. Подкрепата на делегатите получи Петър Дулев с 35 гласа от присъстващите, а за инж. Димитър Кочков гласуваха 11.

Следващите 10 места в листата бяха подредени по следния начин: Мирослав Николов Михайлов; Яница Людмилова Йорданова; Цветомира Филадинова Добрева; Илиян Славейков Йончев; Светла Милчева Илиева; Венцислав Конов; Димитър Георгиев Кочков; Васил Тодоров; Ева Маринова.