/ obshtina levski
По традиция на 21 януари - Бабинден и Ден на родилната помощ, с мило тържество в Родилно отделение на болницата ,Община Левски честити празника на акушерите и гинеколозите.С празнична програма и традиционен ритуал децата и учителките от ДГ „Слънце”поздравиха всички.

Тревожно: Ниската раждаемост вече е трайна тенденция у нас

Първото  бебе родено през новата година в „МБАЛ Левски” ЕООД по традиция става бебе на годината в община Левски. За първи път близначета са орисани да получат това почетно звание. Ерик и Раяна Емилови Маринови  се появиха на този свят на 10 януари на обяд с помощта на акушер гинеколозите от АГ отделение на МБАЛ-Левски .Те са първите рожби на Сребрина Каменова Димитрова и Емил Руменов Маринов от град Левски .

Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави  сърдечно щастливите родители и акушер –гинеколозите. Пожела  да са  здрави  и все така всеотдайни в своята благородна професия ,да се раждат повече здрави деца , да растат щастливи и добри българи  Петя Чолакова - гл.експерт „Образование,култура и спорт”връчи подаръците от Общината.

Зав.АГ Отделение - д-р Ангел Петков поздрави всички с най-големия празник на акушер -гинеколозите , лекарите  и акушерките  ,които се борят за живота и здравето на бебетата и родилките.Д-р Петков благодари и на директора на болницата Евгения Иванова за  създадените нормалени условия за работа, на  кмета на община Левски Любка Александрова за  плътната  подкрепа на  хората в бяло, за борбата  и  да направи така ,че работата в лечебното заведение  да има добри резултати ,хората да са доволни.

За появата на нов живот, за бебенцата и майките се грижат с висок професионализъм и отговорност, За отделението –д-р Ангел Петков и  д-р Иван Недков, акушерките Дамянова,Стефанова, Русанови, Генова, старша акушерка Кирилова, мед.сестрите Русалинова, Горшкова и Симеонова,санитарките Мария, Албена и Митка.

89 бебета са родени през 2018 г. в родилно отделение на болницата в Левски, а до 21 януари т.г. там са поели своите първи глътки въздух 5 бебенца.