bk spartak
bk spartak / bk spartak pleven

На 20-ти март, част от играчите на БК"Спартак" с треньор Александър Дяковски бяха специални гости на малчуганите от ОУ “Св. Климент Охридски".

bk spartak
bk spartak pleven

Около 200 деца от 1-ви до 4-ти клас посрещнаха Тодор Тодоров, Николай Върбанов и Константин Коев. Те бяха придружавани и от треньори от школата на плевенски клуб. Посещението им бе част от инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен".

bk spartak
bk spartak pleven

В двора на училището малчуганите се запознаха с част от най-важните елементи на играта и се радваха от сърце всеки път, когато топката се озоваваше в коша. Истинско вълнение в децата предизвикаха и снимките и автографите, които получиха от баскетболистите след открития урок.

bk spartak
bk spartak pleven

Капитанът Тодор Тодоров призова децата да посетят заедно с родителите си следващия домакински мач на Спартак. На 22 март от 18.30 ч. в зала “Балканстрой” плевенчани ще излязат срещу Ямбол в двубой от 21 кръг в НБЛ.

“Инициативата е много приятна за нас, като в същото време е много полезна за плевенския баскетбол. Важно е да има колкото се може такива инициативи, за да се привличат колкото се може повече деца и да се възроди българския баскетбол. Има силна нужда от подрастващи. Радвам се, че в името на целия клуб и на усилията на Тодор Тодоров, който се занимава доста активно с децата, нещата започват да се получават. Именно от подрастващите идват баскетболистите, а оттам и национален отбор. Видях деца, които имат потенциал да се развиват в бъдеще”, заяви центърът на Спартак Николай Върбанов след посещението. 

bk spartak
bk spartak pleven

bk spartak
bk spartak pleven