Актьори и рок група откриха Сцена Експеримент
Актьори и рок група откриха Сцена Експеримент / archiv.DarikNews

Със спектакъла "Предградие" по текст на Ерик Богосян в ДКТ"Иван Радоев в Плевен беше открит театралния проект "Сцена Експеримент". Чрез него се осигурява поле за изява на актьори от театъра, които имат интересни идеи за осъществяването на неконвенционални спектакли.

Актьори и рок група откриха "Сцена Експеримент"
netinfo

Акцентът в проекта е върху показване на режисьорски творчески умения като от заглавието му "Експеримент" става ясно, че се дава свобода за показване на нестандартни творчески умения.

Режисьор на спектакъла е актьорът от Драматичния театър в Плевен Веселин Плачков - пръв дръзнал да покаже умения в режисурата. Той превъплъщава и един от героите в пиесата.

Актьори и рок група откриха "Сцена Експеримент"
netinfo

Емил Янакиев е автор на сценографията и костюмите на постановката, а ролите са поверени на Сергей Константинов, Адриан Филипов, Ива Николова, Нина Илиева, Александър Димитров, Мариета Калъпова, Генадий Николов и Надя Новоселска. Музикален координатор и консултант на постановката е Кирил Карадачев и тук е мястото да отбележим, че различното в поставянето на "Предградие" е, че в спектакъла участва и група музиканти - това е "Taking Heed' в която свирят Даниел Петров, Владимир Веселинов, Мартин Найденов и Вейсел Вейселов.

"Още докато се запознавах с текста на пиесата и ми се стори, че ще бъде много уместно да включим и жива група", сподели Веско Плачков като добави, че знае за подобен опит в миналото. "Просто ми се видя логично, а и аз си имам афинитет към рок музиката и смятам, че трябва да навлиза и дори да измества някои по - леки жанрове", каза режисьорът.

Специално за спектакъла, Стенли и рок група "Ваттикана" подариха своите песни "Обсебен" и "Изгубен".

Актьори и рок група откриха "Сцена Експеримент"
netinfo

Премиерата на пиесата беше вчера - 19 декември, а второто представление е днес от 19:00 часа в ДКТ"Иван Радоев" - Плевен.