АБВ започва активно изграждане на партийни структури в страната
АБВ започва активно изграждане на партийни структури в страната / dariknews

За АБВ предстои период на много активно изграждане на партийни структури. На 28 юни в София в НДК ще се проведе Национална конференция-събор с представителство на всички региони и ще бъдат представени за сериозна дискусия и анализ политическа програмна декларация и проект за устав на партията. Това информира Румен Петков на среща с журналисти в пресклуба на БТА в Плевен.

Той уточни, че на проведено национално съвещание на 29 май 2014 г. с всички координатори на АБВ в страната, се е откроило очакването за бързо структуриране на партията.
„На 28-ми юни залагаме на много солиден дебат за политическата декларация и за устава. Амбицията ни е да структурираме не типичната, не казионна партийна структура със 100 основни партийни организации в съответната община, а да направим една сериозна и силна политическа структура с гаранции за контрол от страна на гражданското общество, структуриране на Граждански обществен съвет, който по никакъв начин да не се определя „поддавляващо" от политическите органи на партията". Румен Петков подчерта и важността от много ясно профилиране по интереси на структурите на АБВ в различните региони.

Най-добрите неща, които успяхме да направим за краткия ни период на учредяването и работата на АБВ, бяха младежките звена в цялата страна и присъствието ни в интернет. Това е много силен начален тласък, трябва да бъде осмислен и доразвит не със средствата на казионното партийно строителство, а по начин, който наистина ще бъде интересен и атрактивен за участниците в процеса.
Не трябва да има никакво съмнение за целите, които си поставя АБВ за една предстояща парламентарна предизборна кампания. Аз мисля, че за всички разумни и трезвомислещи хора предсрочните парламентарни избори са вън от всякакво съмнение", категоричен е Румен Петков.

Отчитайки резултатите за АБВ от отминалите Евроизбори, координаторът на АБВ за Плевенска област Цветан Антов сподели, че се е наложило заключението, че АБВ получава повече gласове в общини и селища, където има по-малко ромско население. В този смисъл той коментира особено изявената практика на купуване на гласове, именно сред тази част от гражданите в България.