/ ThinkStock/Getty Images
Окончателно с решение на Върховния касационен съд (ВКС) осъдиха по повдигнатите от Окръжна прокуратура-Ловеч обвинения извършителите на грабеж, придружен с убийство на възрастен мъж в с. Български извор.

Разкриха жестоко убийство на възрастен бизнесмен

За извършеното деяние мъж е осъден на 25 години лишаване от свобода при строг режим. Наказанията на други двама души са по 13 години лишаване от свобода при строг режим.

Подсъдимите са осъдени да заплатят солидарно на гражданските ищци - съпругата и дъщерята на убития - общо 33 400 лв. имуществени вреди и общо 300 000 лв. за неимуществени вреди.
 
Оставиха в ареста задържания за убийството на бизнесмен

Обвинителният акт е внесен в съда от Окръжна прокуратура, като делото от първоинстанционният съд е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие. Тримата извършители са признати за виновни за това, че на 19 декември 2016 г. в село Български извор, Ловешка област, в съучастие, чрез взломяване на метална каса са откраднали сумата от 25 000 лева и златни накити всичко на обща стойност 33 440 лв., като грабежът е придружен с убийството на 80-годишния мъж.

След разглеждане на делото от три съдебни инстанции, извършителите са признати за виновни и са осъдени по повдигнатите им от прокуратурата обвинения. По искане на прокуратура спрямо тримата са взети мерки за неотклонение „задържане под стража“.