150 фирми и организации от цял свят участват в „Пчеларство-Плевен 2015
150 фирми и организации от цял свят участват в „Пчеларство-Плевен 2015 / dariknews.archive

13-то международно изложение-договаряне „Пчеларство - Плевен 2015" събира над 150 фирми и организации от цял свят. Изложението ще се проведе в дните от 12 до 15 февруари в комплекс „Мания Тауър".

Откриването ще бъде на 12 февруари в 10:00 часа и за него в Плевен ще пристигат председателят на Народното събрание Цецка Цачева и министърът на земеделието Десислава Танева. Поредното изложение се провежда под патронажа на Министерството на земеделието и Областния управител на Плевен Ралица Добрева.

По традиция изложението по пчеларство в Плевен се провежда в дните около 10 февруари - празника на българските пчелари и Ден на Св.Харалампий. Тази година поради огромния интерес „Пчеларство-Плевен 2015" ще продължи с един ден повече и ще се разположи на по-голяма изложбена площ.
На него ще бъдат представени последните новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, храни и хранителни добавки за пчелите, пчелни продукти и производи /козметика, напитки и др./, опаковки, етикети, лицензирани лаборатории и др.

В рамките на форума е предвидена и богата съпътстваща програма с лекции и презентации на теми, свързани с пчеларството.

Лекция за пчелните продукти като средство за лечение ще изнесе проф. Христо Мермерски. Срещата с него е в последния ден на изложението - 15 февруари от 10:00 часа.
Тогава ще бъдат раздадени и отличията за най-добре представилите се участници. Ще бъдат връчени две големи награди - „Крило на успеха" и приз за „Най- проспериращ млад пчелар на България за 2014 г.". Ще бъдат отличени и научни публикации, нов производ на пчелен продукт, опаковка и етикет на годината.

Най-малките участници в изложението - децата, изпратили свои творби за съпътстващия конкурс на изложението на тема „Пчеларството - екология и плодородие, пчелният мед - здраве и дълголетие", също ще получат награди от организаторите на изложението.

Подробностите за участниците и програмата на 13-ата международна пчеларска среща огласиха пред медиите организаторите й от „Партнерс Експо" ООД и Областния пчеларски съюз.