12 години дадоха на убиец, намушкал смъртоносно госта си
12 години дадоха на убиец, намушкал смъртоносно госта си / archiv.DarikNews

С присъда от 20 ноември 2012 г., състав на Плевенски окръжен съд призна подсъдимия И.С.Ц. за виновен в това, че на 15 февруари 2012 г. в село Тотлебен, област Плевен, умишлено умъртвил Е.Ю.К., поради което и на основание чл. 115, ал. 1 от Наказателния кокдекс го осъди на 12 години лишаване от свобода. Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвор.
Съдът зачете времето, през което подсъдимият И.С.Ц. е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража", считано от 16 февруари 2012 година.

Освен това, със същата присъда, съдът осъди подсъдимия И.С.Ц., да заплати на гражданския ищец Р.Ю.И. сумата от 55 000 лв. за претърпените в резултат на извършеното престъпление неимуществени вреди. Като недоказан беше отхвърлен, гражданския иск в останалата част до размера на 250 000 лв.

На 16 февруари за 24 часа в полицията в Пордим е задържан 60-годишен от село Тотлебен. Мъжът бил поканил в дома си 46-годишен свой съселянин. Около 14:30 часа, след употреба на голямо количество алкохол, гостенинът отказал да напусне къщата и се опитал да му нанесе побой. Домакинът го е намушкал с нож в областта на гърдите. При пристигането си на местопроизшествието в село Тотлебен, полицаите са намерили трупа на пода в стая на приземния етаж на къщата.

Присъдата на Плевенския окръжен съд може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.