/ iStock/Getty Images
Продължава събирането на доказателства за цялостното изясняване на случая
Оставиха в ареста братята, задържани за смъртта на мъж в Пернишко, съобщиха от прокуратурата.

На 4 ноември Перник е получен сигнал за открито тяло на мъж в в село Режанци. Разпитани са свидетели и са иззети веществени доказателства. Установена е самоличността на мъжа - 69-годишен.

Повдиганаха обвинения на братята, задържани за смъртта на мъж в Пернишко

Първоначално е образувано досъдебно производство за умишлено причиняване на смърт. Според заключението на извършената съдебномедицинска експертиза причината за смъртта на мъжа е инфаркт.

В хода на разследването са събрани доказателства за извършен грабеж над мъжа. От имота му в селото били отнети три огнестрелни оръжия - пушка, полуавтомат и карабина с монтиран уред за нощно виждане, два патрондаша с множество боеприпаси, инфрачервен фенер, приемник за телевизия и интернет, мобилен телефон.

Спрямо е мъжа била употребена сила. Събрани са доказателства за виновността на двамата братя - на 44 и 40 години. С постановление на прокурор те са привлечени в качеството на обвиняеми.

Те са осъждани. Прокуратурата е поставила постоянен арест спрямо двамата братя. Продължава събирането на доказателства за цялостното изясняване на случая. Възложено е извършване на допълнителна съдебномедицинска експертиза.