/ община Вършец
Въпреки пандемията и ограниченията през тази година броят на туристите, посетили курорта Вършец, се е увеличил с 5 на сто в сравнение с 2020 година, съобщи кметът на общината Иван Лазаров.

От началото на годината до края на октомври, когато свършва и активният туристически сезон, хотелите и къщите за гости във Вършец са регистрирали 30 000 туристи и 55 000 нощувки. Повечето от гостите на курорта са били българи, но е имало и 1500 чужденци.

Поход и наблюдение на лешояди ще има в община Вършец

Туризмът е основен приоритет за развитието на община Вършец и е радващо, че въпреки трудностите през последните две години броят на туристите е близък до този преди началото на пандемията, обяви кметът. Той припомни, че през последните години във Вършец бяха изградени атракции за туристите - въжен парк, рампа за скейт, пързалка за кънки, спортни игрища, спортна зала и т.н. Обновен бе градският парк, който е вторият по големина в страната след Борисовата градина в София.

В момента община Вършец изгражда палеонтологичен парк по проект с европейско финансиране, а частни инвеститори строят хотели. 
БТА