По искане на Районната прокуратура в Монтана съдът задържа за постоянно 57-годишен мъж, обиждал и ударил с камък и юмруци съпругата си в Монтанско. Това съобщиха от обвинението.

В хода на разследването е установено, че пострадалата и обвиняемият сключили брак през януари 2023 г. Двамата живеели в имота на жената в село Якимово.

Припомняме, че мъжът злоупотребявал с алкохол, оказвал физически и психически тормоз спрямо съпругата си.

След ограничителна заповед: Мъж обижда и удари с камък съпругата си


След пореден инцидент в края на август, жената подала молба в съда по реда на Закона за защита от домашното насилие. Спрямо мъжа й била издадена ограничителна заповед на разстояние по-малко от 50 метра за срок от 18 месеца.

Въпреки наложените мерки обвиняемият продължил да тормози съпругата си.

На 10 ноември се намирал пред магазин в селото, когато забелязал съпругата си. Отправил обидни думи и хвърлил камъни към нея. Последвал я и я ударил с юмрук в лицето, вследствие на което жената паднала.

Пострадалата е подала сигнал на телефон за спешни случаи 112. Била е незабавно транспортирана в болница за преглед и освидетелстване.

В хода на разследването са събрани доказателства за виновността му. Той е осъждан, криминално проявен и има висящо наказателно производство спрямо него. През 2023 г. са заведени няколко жалби за отправени от него заплахи с убийство.

Постоянният арест спрямо обвиняемия подлежи на обжалване пред въззивната инстанция.