/ iStock/Getty Images
Районната прокуратура в Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, извършител на домашно насилие.

През януари 2021 г. срещу 51-годишния мъж била издадена заповед за защита от домашно насилие, постановена от съда по гражданско дело. Той бил задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо съпругата му и отстранен от семейното им жилище. Забранено му било за срок от 9 месеца да я доближава, както и местата й за социални контакти, отдих и местоработата й на разстояние по-малко от 100 метра.

Въпреки тези ограничения, на 27.06.2021 г. обвиняемият се появил в жилището на ул. „Иван Димитров“ в Монтана, обитавано от жената. Бил в нетрезво състояние, отправял обиди, ругаел, спорел с дъщеря си. Напуснал, след като разбрал, че съпругата му подала сигнал в полицията.

През нощта на 11.07.2021 г. обвиняемият отново нарушил ограничителната заповед за защита от домашно насилие. След употреба на алкохол той посетил семейното жилище, от което е бил отстранен, и създавал проблеми на живеещите в него. За случилото се били уведомени органите на реда.

Мъжът е бил привлечен в качеството на обвиняем за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие. Това деяние той е извършил в условията на повторност, след като е бил осъждан с влязла в сила присъда през декември 2020 г.