/ / iStock/Getty Images
Две досъдебни производства са образувани срещу двама души за нарушаване на наложената им карантина в Монтанска област, съобщиха от ОД на МВР - Монтана.

На 01.04.2020 г. около 19,35 ч. служители на Участък Медковец извършили проверка на адрес в с. Расово за установяване на 46-годишна местна жителка и 28-годишния й син, които на 22.03.2020 г. се завърнали от чужбина и поставени под карантина за срок от 14 дни, считано от същата дата. При извършената проверка жената и синът й не са установени на адреса. Проведен е телефонен разговор със сина, който заявил, че заедно с майка си са на гости при роднини в селото.

Жена под карантината тръгна на пазар, не била болна и можело да излиза


По време на извършен обход на селото около 19,50 ч. на ул."Първи май" в селото е спрян за проверка лек автомобил "Ауди 80" с монтанска регистрация, при която е установено, че водач е 28-годишния жител, поставен под карантина, а майка му пътувала до него.

За случая е уведомен дежурен прокурор при Районна прокуратура Лом и са образувани две досъдебни производства по чл. 355, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК.