/ IStock
Имунизационната кампания в Ловешка област за подлежащите от Първа фаза на Националния план за ваксинация продължава през следващата седмица. Още 205 медицински специалисти и помощен персонал ще бъдат ваксинирани срещу COVID-19, съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Ловеч.

До момента са имунизирани 100 медицински специалисти от лечебни заведения за болнична помощ и филиали на Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/, което е отразено в Единния информационен портал за наблюдение на COVID-19.

Новите ваксини ще бъдат доставени в областта в понеделник. Изготвен е график и поименно разпределение на подлежащите и желаещи да се ваксинират медицински специалисти и помощен персонал, с което ще бъдат обхванати всички лечебни заведения за болнична помощ, в т.ч. Държавна психиатрична болница в Ловеч, Държавна психиатрична болница - гара Карлуково, Болницата при затвора в Ловеч, както и заявилите желание от всички филиали на ЦСМП.

При следващото разпределение на ваксина /втората половина на януари/ ще започне ваксинирането на медицинските специалисти от извънболничната помощ, фармацевтите и медицинските специалисти от училищно и детско здравеопазване.

От РЗИ добавят, че през последното денонощие са новодиагностицирани 10 случая с коронавирус.