/ iStock/Getty Images
Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу 16-годишен обвиняем за убийство на 72-годишна жена, за влизане в чуждо жилище, за кражба и за противозаконно отнемане на два автомобила, собственост на пострадалата.

Той е извършил престъпленията като непълнолетен, но разбирайки значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Жестоко убийство на мъж край Кюстендил, има задържан

На 12 юни 2022 г. между 3:30 и 4:00 часа, в местност „Синан тепе“ в Ловеч обвиняемият отишъл в къщата на пострадалата, тъй като знаел, че тя има два автомобила, които искал да управлява. Колите били заключени, затова той влязъл в жилището със сила. 

Докато жената спяла, взел от една от стаите мобилен телефон, 50 лева и двата контактни ключа за леките автомобили. По същото време жента се е събудила. Обвиняемият ѝ нанесъл удар с метален предмет в главата, с което ѝ причинил черепно-мозъчна травма, несъвместима с живота.

Убийството извършил с цел да бъде улеснено извършването на престъпление - противозаконно отнемане на два автомобила и да бъдат прикрити извършени от него други две престъпления - влизане в чуждо жилище и кражба. 

След това противозаконно отнел две коли, собственост на жената. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Даниела Балабанова. БТА