При пожар тази сутрин са изгорели Пощата и салонът в троянското село Белиш. При пожара няма пострадали хора, съобщиха от полицията. Сигналът за пламъците в двете сгради е постъпил в около 4:00 часа тази сутрин. Два екипа на пожарната са отишли на място и са потушили огъня, спасена е една стая. Предстоят огледи за изясняване на причините за пожара.

БТА

Кметът на Троян поясни, че огънят е забелязан от възрастен човек, който живее наблизо. „Салонът е единствената публична сграда, която селото ползва за общи събития и избори. Там селото празнуваше всички общи празници. В понеделник трябваше да имам приемен ден там“, каза Михайлова. 

Тя припомни, че салонът бе върнат в собственост на община Троян след продължителни и сложни административни процедури, които заедно с кмета Тодор Радевски са водили с “Български пощи”.

БТА

„Помещението, в което се извършват пощенски услуги, е собственост на Пощите. Много бяха срещите ми с различни институции. Успяхме да осигурим решение на Министерски съвет, за да легитимираме собствеността си. Община Троян финансира реконструкцията и обзавеждането и предостави салона на селото. Вложен беше немалко доброволен труд на хора от Белиш за реконструкция на покрива“, каза още Донка Михайлова и добави, че сградата е застрахована.

В момента районът се обезопасява от общинското предприятие “Комунални услуги”. 
Даниела Балабанов/БТА