/ iStock/Getty Images
Във връзка с предотвратяване разпространението на COVID-19 в административните структури, кметът на Община Луковит Иван Грънчаров е издал заповед, с която се въвеждат превантивни мерки относно работата в сградата на администрацията.Това съобщават от общинската администрация.

Пропускателният режим в сградата се оптимизира за външни посетители/потребители на административни услуги, като всички влизат задължително с предпазна маска. На входа и в Информационния център за административно обслужване ще се допускат до 4 лица, спазвайки дистанция от 1,5 метра.

Правят цялостна проверка на автобусните линии в Ловеч и региона

В Информационния център на всеки 15 минути трябва да се дезинфекцират плотовете, разделителните стъкла, помощните маси, бравите и химикалите за граждани, а на всеки час помещенията да се затварят за проветряване и почистване. На всеки 60 минути, според заповедта, трябва да се дезинфекцират коридорите на първия етаж, централното фоайе и входните врати на сградата, както и тоалетните.

Всеки посетител трябва да ползва дезинфектанта за ръце преди влизане в Информационния център, а служителите там да използват защитна маска, която да сменят на всеки два часа. Ограничава се и провеждането на заседания, работни групи и др. с участието на външни лица.

Служители със грипоподобна симптоматика не се допускат до работното място.
БТА