/ iStock/Getty Images
33-годишен от Троян е задържан за побой и нападение над двама мъже.

По първоначална информация, срещата между мъжете на 21 януари около 18.00 часа в околностите на град Троян е била случайна и след употреба на значително количество алкохол.

Между 33-годишния и двамата мъже на 25 и 22 години е възникнал словесен спор, прераснал в сбиване, при което 33-годишният е нанесъл порезна рана на 25-годишния си опонент и е пробол в гърба 22-годишния мъж. Двамата пострадали мъже са откарани за преглед в болница, като единият е прегледан и освободен за домашно лечение, а по-младият е оставен за лечение, с опасност за живота. От мястото на инцидента са иззети множество веществени доказателства, за които предстои да бъдат назначени експертизи.

Въз основа на събраните доказателства 33-годишният мъж е разпитан пред служебен защитник и привлечен в качеството му на обвиняем за извършено престъпление по чл.131а пр.2, връзка с чл.129 ал.1, връзка ал.2, връзка с чл.29 ал.1 буква "а" и "б" от НК.

Мъжът е задържан  за срок от 72ч. с постановление на прокурор от РП - Ловеч, ТО - Троян и приведен в Следствен арест - град Ловеч, като прокуратурата ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Ловеч.

32-годишен от с.Борима е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 21 януари в жилище обитавано от лицето, полицаи са открили и иззели наркотични вещества – метамфетамин, с бруто тегло 13.36 грама. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служителите на РУ Троян.
ОДМВР-Ловеч