Управителят на ВиК Милан Миланов: Предстоящото ми уволнение е политическо
Управителят на ВиК Милан Миланов: Предстоящото ми уволнение е политическо / netinfo

"Предстоящото ми освобождаване като управител на ВиК е политическо, а името ми стана нарицателно като пример за политическо назначение. Не е имало такова, защото за да има политическо назначение, трябва да има политическо уволнение", а моят предшественик беше освободен от поста си с решение на Висшия административен съд /ВАС/, каза на пресконференция управителят на ВиК в Кърджали Милан Миланов. Той ще бъде освободен от поста си на 27 ноември, а според него на стола му ще седне бившия управител на дружеството Славчо Славков.
"Няма да позволя на новоизлюпени политици най мой гръб и за моя сметка да градят политически авторитет. Желанието на някои хора да ме окалят, да ме направят за резил, просто няма да се сбъдне" каза Миланов.
Той определи проверката, която му била направена от междуведомствена комисия, предизвикана от областната управителка като тенденциозна. От 34 предписания и констатации, управителят на В и К оспорил 20. Едно от преписанията гласяло, че от северната страна на пречиствателната станция оградата е много ниска и трябвало да се замени с по-висока. "Колко висока, защо тази е ниска? Оградата на пречиствателната станция е направена съгласно проект и е приета от държавна приемателна комисия. В момента излишни средства във В и К няма, за да прави огради", категоричен беше Милан Миланов. Освен това в протокола били посочени имена със сбъркани имена, което го превръщало в документ с невярно съдържание. За това бил уведомен председателя на комисията.
Управителят направи и бърз отчет на свършеното от него през последните 3 години в дружеството. За периода били изградени 30 километра водопровод и инвестирани 25 милиона лева. Благодарение на изградените съоръжения авариите по мрежата намалели от 10 дневно до 10 месечно.
Милан Миланов се похвали, че за близо трите години откакто е управител на дружеството са били инвестирани 25 милиона лева в реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа, подменени били около 30 километра водопроводна мрежа, при 10 километра за предходните години от прехода насам.
Финансовата ревизия завърши при мен с протокол, в който не е констатирано никакво нарушение.