Обсъдиха инвестиционно намерение на ОЦК АД
Обсъдиха инвестиционно намерение на ОЦК АД / netinfo

Над два часа продължи общественото обсъждане на инвестиционното намерение внесено от “ОЦК” АД за изграждане на нов завод за олово. В него се включиха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, Ася Добруджалиева- началник сектор опазване на околната среда в общинска администрация и Славея Стоянова - и.д. изпълнителен директор на предприятието. В препълнената зала на Бизнесинкубатора тя заяви, че обсъждания проект за нов завод за олово е част от амбициозната програма на събирателно дружество “Интертръст холдинг” за тотално обновление на мощностите в “ОЦК” АД. Проектът е проучван близо четири години и според специалистите е избрана най-модерната и екологично чиста технология.
Макар инвестиционното намерение да бе представено за втори път пред широката общественост в рамките на една седмица, интересът към него бе голям.

Над 100 души изслушаха инвестиционните намерения на предприятието и мненията на специалисти, еколози, представители на бизнеса и неправителствените организации . Поставени бяха и въпроси от залата във връзка със самата инвестиция и възможностите, които дава новото производство.
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис заяви, че разрешение за строеж на новия завод може да бъде дадено едва след като бъдат спазени всички процедури и изпълнени изискванията на обществеността. Предстои да бъде изготвено становище до МОСВ на база проведеното обществено обсъждане на инвестиционното намерение, Доклад за оценка въздействие на околната среда и обществено обсъждане на ОВОС.