статистика
статистика / netinfo
175 домакинства от 28 населени места в област Кърджали ще участват в анкетно проучване „Статистика на доходите и условията на живот 2017”, съобщиха от ТП на НСИ в Кърджали. В проучването ще участват и всички членове на домакинствата над 16 години.
По данни на същото проучване проведено през 2015 година в област Кърджали 47,9 процента от населението живее в тежки материални лишения, 7,1 процента живее в домакинства с нисък интензитет на икономическа активност и 58,6 процента от населението е в риск от бедност и социално изключване.
За първи в път в тазгодишното издание на проучването ще участват 45 домакинства от селата Чифлик, Кандилка, Груево, Кирково и градовете Кърджали и Крумовград. Останалите домакинства от населените места в област Кърджали вече са участвали в проучването.
До края на май избраните домакинства ще бъдат посетени от специалисти на „Отдел статистически изследвания Кърджали”. Те ще проведат персонални интервюта с два въпросника – за домакинството и индивидуален. При посещенията си в домакинствата анкетьорите ще се лигитимират със служебни карти, предупреждават от ТП на НСИ-Кърджали.