/ iStock/Getty Images
Със събрани 33 788, 53 лв. по набирателната сметка на БЧК приключи поредното издание на благотворителната кампания "Да подарим надежда за Коледа", която се провежда под патронажа на областния управител на Кърджали. Това обяви областният управител Даниел Делчев.

Той припомни, че кампанията бе открита на 1 декември, в подкрепа на деца и младежи с физически увреждания и в неравностойно социално положение.

"Нуждаещите се деца ще бъдат определени от комисия, съставена от експерти на Българския червен кръст, Агенцията за закрила на детето, социалните служби в областта и други ресорни институции, задължително с участието на представители на медиите", обясни Делчев.

Той подчерта, че, освен институциите, гражданите също могат да дадат предложения за подпомагане на деца и младежи с увреждания, нуждаещи се от спешно лечение или намиращи се в тежко социално положение. Запитвания за такива деца са изпратени и до седемте кметове на общини в областта.

В началото на февруари публично ще бъдат обявени подпомогнатите деца и младежи и сумите, които те са получили, каза Даниел Делчев.
БТА