/ ThinkStock/Getty Images
Басейнът не работи за поредно лято, а младежът трябва да събере над 600 съмишленици
22-годишният Димитър Григоров от Кърджали инициира подписка за пускането в експлоатация на неработещия общински открит басейн "Арпезос" в родопския град, като за почти три дни той е събрал над 500 подписа, каза самият Димитър Григоров.

По думите му трябва да събере над 600 съмишленици, за да може да входира искането в общинската администрация и то да бъде разгледано. „Ще я предадем на общината и се надяваме на резултат.

Над 500 деца от Кърджали и областта прегледани по програмата „Детско здраве“

Искаме басейнът да заработи, за да има хората къде да плуват“, посочи младежът. Григоров е работил като готвач в Испания, започва лятото с инициатива, прибирайки се в България.

И разказва, че идеята за подписката се е зародила в горещите юлски дни, като преди да предприеме действия, се е допитал до баща си за възможностите темата да бъде поставена на дневен ред в града. Баща му е и първият, положил подписа си в начинанието на младия кърджалиец. 

”Когато започнах да събирам подписите, се учудих колко много майки, баби, дядовци и бащи са свързани с басейна и започват да споделят кой от семейството им е тренирал на градския басейн и всички казват, че искат да плуват", обяснява Димитър.

Той уточнява, че в събирането на подписи му помагат негови приятели, като подписка освен на хартиен носител, се събира и чрез социалните мрежи. Тя ще продължи поне до края на седмицата, а целта е да бъдат събрани необходимите 600 подписа.

Общинският басейн не работи за поредно лято. От две години, заедно със закрития басейн, той е в плана на Общината за отдаване на концесия заради финансова невъзможност да го поддържа.
БТА