/ iStock/Getty Images
"Репетиции по нова постановка с дигитална версия е започнала трупата на Театрално-музикален център-Кърджали", каза директорът на театъра Гълъб Бочуков.

Тя носи заглавието "Деца на света", като за нея авторът Стефан Цанев е предоставил на екипа най-новата редакция на творбата си. В центъра на драматургията е историята на възрастна двойка пенсионирани преждевременно интелектуалци, които, за да помагат финансово на децата си в чужбина, решават да отворят крайпътно заведение - насред нищото.

Разкопките на крепостта „Вишеград“ приключиха, има находки от три епохи

"Оказва се, че клиенти не идват, децата, успешно интегрирали се в други държави, също не се прибират, а годините препускат бясно", разказва Гълъб Бочуков.

Той уточни, че освен своята "жива версия" с публика, спектакълът ще има и обогатен дигитален вариант. Той ще бъде със субтитри за разпространение сред международните партньори от Европейската театрална конвенция, чийто член е кърджалийският театър.

Проектът "Деца на света" в две версии е част от инициативата "Digital theatre" на ЕТС. Режисьор е Денислав Янев, за когото това ще е първа постановка на сцената на Театрално-музикален център-Кърджали.

"В ролите са актрисите Анна Петрова и Адриана Кънчева, както и гост-актьорът Любомир Фърков. Очаква се премиера на спектакъла във втората половина на септември", посочи Бочуков.
БТА