Местопрестъплението - района на пазара в Кърджали, където на 8 февруари 2016 година бе извършено убийството.
Местопрестъплението - района на пазара в Кърджали, където на 8 февруари 2016 година бе извършено убийството. / netinfo
Прокуратурата внесе обвинителен акт в съда за убийство на пазара в града
Окръжна прокуратура-Кърджали e внесла в съда обвинителен акт спрямо Нурсен Х., на 18 г., за това, че на 8 февруари в района на пазара в Кърджали умишлено е умъртвил 30-годишния Михаил Х. от село Петлино, съобщиха от пресцентъра на АП Пловдив.  
Тогава възниква скандал между двамата, който прераства в сбиване и размяна на удари. Стига се до момент, в който 17-годишният тогава Нурсен вади пистолет и прострелва с няколко изстрела опонента си от село Петлино. Той е транспортиран до МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали, където по-късно почива.
В хода на разследването у Нурсен Х. са намерени два незаконно притежавани саморъчно преработени в бойни сигнално – газови пистолети и боеприпаси за тях.
Причина за убийството е конфликт между две фамилии, в основата на който стои млада жена, която  пристанала на брата на Михаил от село Петлино и заживяла с него. До фаталната среща на Михаил с Нурсен, при която той е прострелян и по-късно почива.
По делото са разпитани свидетели, назначени експертизи, приобщени веществени доказателства и др. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Окръжен съд-Кърджали.