Дарик радио ще получи Почетния знак на президента
Дарик радио ще получи Почетния знак на президента / netinfo

На тържествена церемония президентът Георги Първанов ще връчи „Почетния знак на държавния глава” на изпълнителния директор на Дарик радио Радосвет Радев. Високото отличие се връчва по повод 15-годишнината от създаването на медията. Дарик е единственото българско частно национално радио.

Сигналът на Дарик прозвуча за първи път в българския ефир в 12 часа на 21 януари 1993 година. В момента в медията работят повече от 250 души - журналисти, звукорежисьори, рекламни специалисти. Дарик има 16 регионални станции в цялата страна, програмата му се излъчва и в района на Таракли – Молдова, а по интернет и в целия свят.

Социологическите проучвания показват, че Дарик е най-слушаното българско частно радио.

Дарик бе единствената българска медия, която на 10-и януари 1997 година отразяваше на живо историческите събития пред българския парламент.

В последните две години Дарик стъпи сериозно и в интернет със серия проекти – информационния сайт DarikNews.bg, спортния сайт Gong.bg, икономическите сайтове Lev.bg и DarikFinance.bg, както и с най-големия новинарски сайт с информация за България на английски Novinite.com. Само преди дни Дарик пусна и блоговата платформа log.bg.