320 кандидатстват във филиала на ПУ в Кърджали за 7 специалности
320 кандидатстват във филиала на ПУ в Кърджали за 7 специалности / netinfo

Над 320 са подадените молби за полагане на редовни кандидат-студентски изпити във филиала на Пловдивския университет в Кърджали. Най-голям интерес младите хора проявяват към специалността „Стопанско управление". На второ място се нарежда от професионално направление  „Педагогика", а на трето - „Туризъм". Останалите специалности събират по-малко кандидати, но и в тях няма да има проблем с попълване на план приема. Това съобщи заместник-директорът на висшето учебно заведение доц. д-р Дора Щерева в последния ден на кандидат-студентската кампания.

„За разлика от предходни години има намаление на план приема във специалност „ Стопанско управление" и то е свързано с намаляване капацитета на специалността за това направление на целия Пловдивски университет. Определеният прием за тази специалност във филиала е 30 души", коментира доц. Щерева.

През тази година семестриалните такси за студентите във филиала на Пловдивския университет в Кърджали са завишени. Всички студенти  с изключение на тези по специалност „екология",  която е с по-висока семестриална такса, ще заплащат 210 лв. До 6 август включително се приемат документи за кандидатстване с оценки от държавни зрелостни изпити.