13 ПТП през празничните дни
13 ПТП през празничните дни / netinfo
13 са катастрофите за периода 30 април-6 май на територията на областта. Двама са пострадалите. При движение с несъобразена скорост в района на Паничково се е преобърнал в дере “Фолксваген Голф”, управляван от 53-годишен. Пострадала е 51-годишна пътничка в колата, която е била настанена в кърджалийската болница с травми по главата.

На бул. “Беломорски” в областния център “Опел”, управляван от 22-годишен, при движение с несъобразена скорост е блъснал неправилно пресичащ 80-годишен пешеходец, който е настанен в болница с охлузни рани.

След употреба на алкохол 30-годишен с “Фолксваген” е навлязъл в лентата за насрещно движение и ударил друг “Фолксваген”. Произшествието е станало по пътя Момчилград-Крумовград. Алкохолната проба на виновния водач е отчела 1,85 промила. Взета е кръв за химически анализ. Шофьорът е бил задържан в РПУ-Момчилград.

25-годишен без книжка се е блъснал в дърво с “Ланчия” в двора на автомобилна фирма в Кърджали. Той не е уведомил контролните органи и напуснал мястото на произшествието. Издирен е по-късно и му е съставен акт по ЗДвП.

Две от катастрофите за периода се причинени от безнадзорни домашни животни на пътя. По пътя село Бенковски-Златоград лек автомобил “Муцибиши” с водач на 25 години е блъснал внезапно изскочило на платното теле.

При аналогична ситуация е станала катастрофа по пътя село Подкова-Момчилград. Товарен “Мерцедес” е ударил намиращо се на платното за движение домашно животно. От Пътна полиция предупреждават стопаните да не пускат животни на паша без надзор в близост до пътните артерии. За нарушаване на тази забрана и за създаване на предпоставки за инциденти е предвидена глоба до 30 лв.