За целите на изследването били взети проби от петте най-често докосвани зони във вътрешността на автомобила
За целите на изследването били взети проби от петте най-често докосвани зони във вътрешността на автомобила / ThinkStock/Getty Images
Жена, осъждана 13 пъти за престъпления в транспорта, получи нова присъда за шофиране без книжка, съобщиха от съда в Кюстендил. Окръжният съд в града е постановил наказание лишаване от свобода за срок от една година и глоба в размер на 500 лв., като е признал подсъдимата за виновна в управление на моторно превозно средство /МПС/ без съответното свидетелство за управление.

Престъплението е извършено в едногодишния срок от наказването й по административен ред с наказателно постановление за същото престъпление. Г. Т. е шофирала без свидетелство за правоуправление в изпитателния срок на условното осъждане. То е по наказателно дело от 2017 година, по което й е било наложено наказание лишаване от свобода за срок от осем месеца.

В Добрич жена, теглила пари с чужда банкова карта, получи условно наказание

Сега съдът привежда в изпълнение и това наказание и общата присъда става една година и осем месеца лишаване от свобода, уточниха от съда.

Подсъдимата е приведена в място за лишаване от свобода, където ще търпи наложените й наказания при първоначален общ режим, посочиха още от Окръжния съд.

В периода от 2000 година до 2017 година подсъдимата е осъждана 13 пъти за шофиране без книжка и управление на МПС след употреба на алкохол. Налагани са й разнообразни наказания - административни, пробация и условни наказания лишаване от свобода. С последните две присъди - условната и ефективната, Г.Т. вече има 15 осъждания, уточниха още от съда.