Ивайло Константинов
Ивайло Константинов / netinfo
Шампанско се лее в щаба на ГЕРБ в Дупница. От партията обявиха, че печелят с около 10% преднина пред БСП в общината и празнуват победата със заря и оркестър.
„Доволни сме от резултата в община Дупница. Дали ще стана депутат? Това никога не ми е било самоцел. Аз ще работя за каузата ни, независимо от позицията, която заемам”, каза общинският лидер на ГЕРБ- Дупница и втори в листата Ивайло Константинов.
БСП  в Кюстендил има надежда, че може да е първа сила в общината, на база протоколите от паралелното преброяване, което се прави в щаба, каза за Дарик общинският председател и 4- ти в листата Иван Каракашки.
Общинският председател на ГЕРБ Виктор Янев, който е трети в листата, каза че при преброени 57 от 111 протокола, ГЕРБ води на БСП с около 150 гласа, но изхода от надпреварата е все още неясен.

ГЕРБ- Бобов дол очакват загуба с около 200 гласа от БСП в третата по големина община в областта. Към момента- 1 575 гласа за БСП, срещу 1 354 за ГЕРБ в миньорската община.

От щаба на БСП обявиха, че печелят в общините Кочериново, Рила, Невестино и Трекляно. В Бобошево има паритет, като по предварителни данни ГЕРБ води с 5 гласа на БСП, 423/ 418, трети са Обединени патриоти със 190, а РБ получава 106 гласа. 

Анализатори прогнозират 4- те мандата в Кюстендилски регион да отидат в 4 различни листи или политическата сила, която спечели вота в областта да получи 2 мандата.

ГЕРБ печели вота в Босилеград със 114 гласа, следват Обединени патриоти с 63 и БСП с 27, а Воля има 16 гласа. Гласували са общо 307 души. В Цариброд са пуснали бюлетина 501 души.
 
Дарик- Кюстендил