Радослав Боюклийски
Радослав Боюклийски / netinfo
„Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!" - под това мото за пореден път стартира Седмица за превенция на детската пътна безопасност. Тя се провежда от днес до 1 октомври от ГД „Национална полиция".

Одобряват маломерни паралелки в 4 училища

„С провеждането на тази акция започват и мерки за безпроблемното протичане на новата учебната година. Изпратили сме сигнални писма до всички кметове от Кюстендилска област. В тях сме поискали отремонтиране на предпазните огради пред училищата, възстановяване на пътната маркировка, както и на уличното осветеление пред входовете. След последвала наша проверка установихме, че кметовете са изпълнили всички наши изисквания. Изпратили сме писмо и до Регионалното управление по образованието за изготвянето на график за посещение на наш служител във всяко едно училище за изнасяне на лекции на учениците за безопасност на движението”, заяви началникът на КАТ- Пътна полиция Кюстендил Радослав Боюклийски.
 
Настъпилите ПТП с деца и юноши от 1 януари до 30 юни са 8, един е убит, ранените са 8. През лятната ваканция на 2017 г. са възникнали 3 ПТП, с 2 ранени.
В сравнение с периода 1 януари- 30 юни 2016 г. произшествията с деца и юноши на възраст до 17 години са с едно повече, загиналите с един повече, а ранените с един по- малко. През лятната ваканция на миналата година, на територията на областта е имало 3 ПТП с участието на деца, с двама ранени.